مسئول آموزش اتحادیه قنادان تهران : تنوع شیرینی های سنتی ایران در هیچ کجای دنیا نیست/ ایران توانمندترین تولیدکنندگان شیرینی را دارد

مسئول آموزش اتحادیه قنادان تهران با بیان اینکه تولید شیرینی یک هنر و نیاز به تخصص دارد، گفت: مشابه شیرینی های سنتی ایران به دلیل تنوع زیاد در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. شهره ضیابخش در گفت وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تولید شیرینی در ایران با تکنولوژی […]

مسئول آموزش اتحادیه قنادان تهران با بیان اینکه تولید شیرینی یک هنر و نیاز به تخصص دارد، گفت: مشابه شیرینی های سنتی ایران به دلیل تنوع زیاد در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.

شهره ضیابخش در گفت وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تولید شیرینی در ایران با تکنولوژی های روز انجام می شود، افزود: در تولید شیرینی خلاقیت یک فرد نیز در پخت آن بسیار تاثیر دارد و قنادان ایرانی خیلی توانمند هستند؛ شاید در دنیا شناخته شده نباشند که دلیل آن فراهم نبودن زمینه های صادرات است اما به لحاظ مهارت و تخصص بسیار قابل هستند.

وی تصریح کرد: تنوع شیرینی در ایران بالاست و هر منطقه در کشور دارای شیرینی سنتی مخصوص به خود است و در واقع متناسب با هر نوع ذائقه و سلیقه ، تولید شیرینی داریم. تولید شیرینی های سنتی ایران نشان از قابلیت قنادان ایرانی دارد ضمن  اینکه ایرانیان در زمان های گذشته دارای تخصص و هنر در طبخ شیرینی بوده اند .

ضیابخش افزود: باید تولید شیرینی های سنتی را حفظ کنیم و شیرینی های مدرن را هم در کنارش داشته باشیم ؛ البته اگر زمینه صادرات برای شیرینی تولیدی فراهم  شود، قطعا حرف های زیادی برای گفتن خواهیم داشت.

وی در خصوص آموزش تخصصی شیرینی در اتحادیه قنادان گفت: حدود چهار سال است که آموزشگاه اتحادیه قنادان برای کسانی که طالب فراگیری حرفه شیرینی پزی هستند، دوره های آموزشی برگزار می کند. این آموزش ها هم برای کسانی که از پایه می خواهند شروع کنند و هم برای قشر قناد که به دنبال کار تخصصی و به روز هستند، برگزار می شود .

ضیابخش ادامه داد: این آموزش ها معمولا برای قنادان تخصصی دو روز در هفته است و برای هنرجویان مبتدی هم دورهای ۱۶ ساعته داریم که هفته ای یک روز برگزار می شود و به لحاظ این یک روز در هفته است که مبتدی فرصت تمرین و پخت را در منزل داشته باشد و بتوانند رفع اشکال کند.

وی افزود: آموزش برای کسانی که می خواهند پروانه کسب دریافت کنند، الزامی است که این دوره ها را بگذارنند اما برای واحدهای فعال بحث آموزش هنوز الزامی نشده است .

ضیابخش افزود: قبلا خود قنادان به شاگردان مغازه آموزش می دانند اما امروز شاهد هستیم که کسانی که به دنبال فعالیت در قنادی ها هستند برای آموزش به اتحادیه مراجعه می کنند و آموزش ها به صورت کارگاهی و عملی است تا نتیجه بهتری داشته باشد