برگزاری سومین نمایشگاه توانمندی‌های قنادان ایران کمبود و گرانی برای روغن قنادی| بهره مند: کرونا و گرانی ۱۲ درصد قنادان تهران را تعطیل کرد

سومین نمایشگاه توانمندی‌های قنادان ایران از روز سه شنبه با حضور ۵۰  غرفه در حوزه های تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات قنادی وبرندهای معتبر با همت اتحادیه تهران این صنف برگزار می شود. مهران ابراهیمیان؛ بازار: علی بهرمند رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران گفت: سومین نمایشگاه توانمندی‌های قنادان ایران با […]

سومین نمایشگاه توانمندی‌های قنادان ایران از روز سه شنبه با حضور ۵۰  غرفه در حوزه های تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات قنادی وبرندهای معتبر با همت اتحادیه تهران این صنف برگزار می شود.

مهران ابراهیمیان؛ بازار: علی بهرمند رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران گفت: سومین نمایشگاه توانمندی‌های قنادان ایران با حضور فعالانی در حوزه زنجیره تامین و توزیع شیرینی از روز سه شنبه در محل هتل المپیک و با حضور ۵۰  غرفه در حوزه های تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات قنادی و برندهای معتبر برگزار می شود.

بهرمند در پاسخ به این سئوال بازار که  تاثیر  کرونا و گرانی مواد اولیه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی  چه بوده، گفت:   بیش از ۲۰۰ قنادی  از مجموع ۱۶۵۰ قنادی فعال در تهران به دلیل فشارهای کاهش تقاضا و کرونا  بسته شده اند که  این به معنایی کاهش  ۱۲ درصدی قنادان  فعال در تهران است.

علی بهره‌مند امروز در نشست خبری اظهار کرد: بالغ بر ۱۷۰ قلم مواد اولیه مصرفی در حوزه قنادی داریم که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد به صورت غیرمستقیم با واردات ارتباط دارند. اگر دلار ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و برنامه‌ریزی درستی در قبال آن انجام نشود، صنف قنادی در حوزه تأمین مواد اولیه از جمله آرد و روغن به مشکل می‌خورد. دولت باید در این رابطه برنامه‌ای داشته باشد تا با تورم بیشتری مواجه نشویم.

قنادان با کمبود و گرانی روغن مواجهند

رئیس اتحادیه قنادی تهران با بیان اینکه قنادان با کمبود و گرانی روعن مواجه شده اند، گفت: روغن مخصوص قنادی طی دو هفته از ۱۸۰ هزار تومان به  حدود ۳۶۰ تا ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه ‌قنادی تهران به وضعیت تأمین روغن صنف و صنعت اشاره کرد و گفت: طی دو سه هفته گذشته تهیه روغن برای صنف قنادی دغدغه شده است. متأسفانه نه تنها با کمبود مواجه هستیم بلکه قیمت‌های عرضه شده در بازار آزادبسیار بالاست.

وی ادامه داد: اگر کارخانجات روغن به تولیدکننده شیرینی به صورت مستقیم روغن را بدهد، با این حجم از مشکلات مواجه نخواهیم شد اما متأسفانه روغن به دست بنکدار و بازار آزاد می‌رسد و به دست تولیدکننده به صورت مستقیم نمی‌رسد. از این رو ما ناچار هستیم که روغن مصرفی را از بازار آزاد تهیه کنیم.

بهره‌مند افزود: دو هفته پیش روغن مخصوص قنادی ۱۸۰ هزار تومان بود و در حال حاضر به بالای ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. در کنار این افزایش قیمت، با کمبود هم مواجه هستیم. اتحادیه در این رابطه با سازمان صمت و اتاق اصناف نامه‌نگاری کرد اما تا امروز هیچ ترتیب اثری داده نشده است. اتفاقی که پارسال در حوزه روغن افتاد، امسال نیز در حال تکرار شدن است.

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه ‌قنادی تهران تصریح کرد: همچنین برای تهیه شکر باید به بازار آزاد مراجعه کنیم و دولت هیچ سوبسید و کمکی در این حوزه به ما نمی‌کند.

کاهش ۵۰ درصدی مصرف شیرینی نسبت به قبل کرونا

وی گفت: گران شدن مواد اولیه مصادف با گران شدن شیرینی است که همین مسئله موجب کاهش تقاضای شیرینی نسبت به سال‌های قبل شده به گونه‌ای که تقاضای شیرینی نسبت به قبل از کرونا بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

بهره‌مند در عین حال با بیان این که بازار شیرینی  دیگر کشش افزایش قیمت را ندارد؛ افزود: علی‌رغم افزایش قیمت مواد اولیه همچون تخم‌مرغ، روغن و شکر با توجه به کاهش قدرت خرید مردم تا پایان سال برنامه‌ای برای افزایش قیمت شیرینی  برای شب یلدا نداریم و تا پایان سال  نیز قیمت ها افزایش نخواهد یافت.

جدال قیمتی با آرد ۳۶۰ هزار تومانی و ۷۰ هزار تومانی!

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه ‌قنادی تهران گفت: متأسفانه با توجه به اینکه نانوایی‌ها آرد را کیسه‌ای ۷۰ هزار تومان می‌خرند، وارد صنف قنادی شده‌اند و شیرینی تهیه می‌کنند این در حالی است که قنادها آرد را کیسه‌ای ۳۶۰ هزار تومان میخرند؛ همین اختلاف قیمت‌ها موجب بدنامی صنف قنادی شده است.

نمایشگاهی با سه محور

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه ‌قنادی تهران همچنین از برگزاری نمایشگاه تخصصی توانمندی‌های قنادان ایران از روز سه‌شنبه (نهم آذر ماه) در محل هتل المپیک تهران با سه محور مواد اولیه، ماشین‌آلات و محصول نهایی خبر داد.

وی گفت: بعد از یک وقفه یک ساله به دلیل محدودیت های کرونایی امسال نمایشگاه با استقبال خوبی مواجه شده و در پروسه زمانی ۹ آذرماه لغایت ۱۲ آذرماه  و با ۵۰ غرفه  در زمینی بیش از ۴۰۰۰ متر برگزار خواهد شد.

وی با بیان که هدف از برگزاری این نمایشگاه تبادل نظر و استحکام  روابط بین زنجیره ارزش  این  هنر – صنعت است؛ افزود: نمایشگاه محل تبادل نظر میان تولیدکننده، توزیع کننده و  قنادان  است و البته فرصتی مناسب برای آموزش و آشنایی بیشتر علاقه مندان به این هنر است.

رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران درخصوص توانمندی تولید  تجهیزات مورد نیاز این صنف خاطر نشان کرد: همکاران ما در حوزه تولید ماشین آلات توانسته اند با مهندسی معکوس حدود ۹۰ درصد نیاز این صنف را به ماشین آلات و تجهیزات تامین کنند و تقریبا  به روز هستند.