رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی تهران مطرح کرد:

کیک ایران در بین ۴۸ کشور دنیا اول شد/ شیرینی و کیک ایرانی؛ ظرفیت مغفول‌مانده ارزآوری و صادرات غیرنفتی

  علی بهره‎مند، رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی تهران از درخشش قنادان ایرانی در جشنواره جهانی گاسترنومی ترکیه خبر داد و گفت: «۱۷ ایرانی در این بخش حضور داشتند که توانستند با ۷ طلا، ۷ نقره، ۲ برنز و ۲ لوح حضور، مقام اول در بخش کیک(تنها بخشی که ایرانی‌ها در آن […]

 

علی بهره‎مند، رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی تهران از درخشش قنادان ایرانی در جشنواره جهانی گاسترنومی ترکیه خبر داد و گفت: «۱۷ ایرانی در این بخش حضور داشتند که توانستند با ۷ طلا، ۷ نقره، ۲ برنز و ۲ لوح حضور، مقام اول در بخش کیک(تنها بخشی که ایرانی‌ها در آن حاضر بوده اند)، را به خود اختصاص دهند.»

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف تهران فستیوال گاسترونومی ترکیه که یکی از جشنواره‌های جهانی آشپزی دنیاست، آذر ماه برگزار شد تا اتفاقِ مهم آن، اول شدن ایران در سه بخش کیک باشد. رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی تهران به عنوان نماینده ۱۷ ایرانی حاضر در این فستیوال بین‌المللی آشپزی که لوح حضور این جشنواره را به خود اختصاص داد، در گفت وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف تهران به ظرفیت‌های بالای ایران در زمینه کیکی و شیرینی‌پزی اشاره می‌کند که که با توجه به توانمندی‌ ایرانی‌ها اگر تا به حال مورد حمایت و توجه قرار گرفته بود می‌توانست به عنوان یکی از ظرفیت‌های ارزآوری در ایران و جایگرین مناسبی برای صادرات غیر نفتی به حساب بیاید.

گفتنی‌ست که از تمام بخش‌های آشپزی در این فستیوال، ایران تنها در بخش کیکی شرکت کرد که توانست در همین بخش توسط قنادان ایرانی، مقام اول را هم به خود اختصاص دهد.

۷ طلا، ۷ نقره، ۲ برنز؛ نفر اول در میان همه شرکت‌کننده‌ها

از میان ۴۸ کشور شرکت‌کننده در جشنواره جهانی گاسترنومی که هر کدام مدعیان آشپزی و قنادی در جهان هستند، ایران توانست در بخش کیک‌های مجلسی، باست‌کیک و کوکی مقام اول را کسب کند. علی بهره‎ مند، رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی تهران با اشاره به برگزاری جشنواره جهانی گاسترنومی در کشور ترکیه، شهر استانبول و کسب مقام اول شرکت کنندگان ایران، توضیح می‌دهد که «۱۷ ایرانی در این بخش حضور داشتند که توانستند با  ۷ طلا، ۷ نقره، ۲ برنز و ۲ لوح حضور، مقام اول در بخش کیک(تنها بخشی که ایرانی‌ها در آن حاضر بوده اند) را به خود اختصاص دهند.»

بهره‎مند معتقد است که توانمندی‌های ایران در بخش قنادی بسیار بالاست؛ اما متاسفانه تا به حال با توجه به ظرفیتی که دارد، اصلا دیده نشده است. او به حضور کم ایرانی‌ها در چنین فستیوال‌ها و جشنواره‌هایی اشاره کرده و می‌گوید: این دومین سال حضور ایرانی‌ها در این جشنواره بود که توانست از میان همه شرکت‌کنندگان در تنها بخشی که شرکت کرده بود، اول شود.

عدم آماده‌سازی زیرساخت‌ها و فقدان کمک‌های دولتی

همان‌طور که گفته شد ایران حضور کمی در چنین جشنواره‌هایی داشته؛ اما همین حضور اندک هم حکایت از ظرفیت‌های قابل توجهی دارد که مغفول مانده‌اند. ظرفیت‌هایی که از طریق صادرات می تواند به رشد و رونق اقتصادی در بخش‌های غیرنفتی بینجامد. رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی تهران، می‌گوید: ما پتانسیل بالایی داریم؛ اما با عدم آماده‌سازی زیرساخت‌ها و فقدان کمک‌های دولتی نتوانسته‌ایم دیده شویم.

صادرات چمدانی دوای درد ما نیست

بهره‎مند می‌گوید که در حال حاضر صادراتی به آمریکا، آلمان، انگلیس و برخی دیگر از کشورهای اروپایی داریم؛ اما بیشتر مسافرتی و چمدانی بوده و دردی را دوا نمی‌کند، سودآوری هم ندارد.

به گفته رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی تهران، این کار آماده انجام است و کیک و شیرینی ایرانی‌ها می‌تواند در دنیا خوش بدرخشد و علاوه بر آن به اقتصاد کشور هم کمک کند؛ اما همان‌طور که گفته شد، ظرفیت‌ها مهیا نبوده و هیچ برنامه‌ای هم در این زمینه وجود ندارد.