اقتصاد ایران برای رسیدن به جایگاه شایسته باید مردم محور باشد
سرزمینی سرشار از منابع خداداد، جوانان رشید و معتقد و موهبت¬ های بسیار دیگری که شکر یک از هزار نتوان کرد. برای دست یافتن به جایگاه شایسته در کسب و کار جهانی باید اداره اقتصاد مردم محور شود. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، متن سخنان رئیس اتاق […]
سرزمینی سرشار از منابع خداداد، جوانان رشید و معتقد و موهبت¬ های بسیار دیگری که شکر یک از هزار نتوان کرد. برای دست یافتن به جایگاه شایسته در کسب و کار جهانی باید اداره اقتصاد مردم محور شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، متن سخنان رئیس اتاق اصناف ایران که در حضور دکتر روحانی رئیس جمهوری قرائت شد، به شرح زیر است:
عرض سلام دارم محضر ریاست محترم جمهوری اسلامی و هیات همراه و سلام عرض می کنم خدمت فعالان عرصه اقتصادی و مدیران تشکل های صنفی ایران که امروز اول تیرماه به مناسبت روز اصناف به میزبانی رییس جمهورعزیز گرد هم آمده اند.
در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان قرار داریم و امیدوارم خداوند رحمان برای ملت و دولت عزیزمان در لیالی قدر بهترین تقدیرها را رقم زده باشد.
جا دارد در ابتدای عرایضم دو تشکر ویژه را به نمایندگی از ۷ میلیون شاغل در بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط که در قالب اصناف تولیدی و توزیعی و خدماتی ارایه خدمت می کنند و از زبان ۲۴ میلیون نفر از خانواده بزرگ اصناف تقدیم نمایم به محضر حافظان امنیت و نظم کشورمان سپاهیان،ارتشیان،بسیجیان،نیروهای انتظامی و سربازان گمنام امام زمان (عج) که تحت فرمان رهبری معظم و ریاست محترم شورای عالی امنیت ملی با بذل جان خود ایران را به دریای آرام امن و امید مبدل کردند.
همچنین سپاس ویژه خود را تقدیم اعضای محترم هیات دولت می کنم ؛ به خصوص معاون اول محترم و معاون محترم اجرایی رییس جمهوری و وزرای صنعت و معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی که هیچگاه ما را در اداره حوزه کلان اصناف کشور تنها نگذاشتند و همیشه شنوا و عامل پیشنهادات و نقدهای مشفقانه ما بودند.
به تبعیت از نامگذاری سال به نام اشتغال و تولید و تدابیرحضرتعالی در خصوص توجه به اقتصاد مقاومتی، اتاق اصناف ایران امسال را سال توانمندی اصناف و اعتماد سازی مردم هدف گذاری کرد و بر همین اساس دو موضوع مهم” آموزش مجازی اصناف سراسرکشور” و تجهیز سریع اصناف به ” کسب و کار مجازی “را سرلوحه کار خود قرار داد که آغاز به کار این هردو برنامه ملی امروز توسط دستان مبارک شما انجام خواهد شد.
آقای رییس جمهور!
بسیار خوشحالیم که با رای قاطع ملت فهیم ایران بار دیگر و قدرتمندتر از گذشته سکان اداره اجرایی کشور را به پشتوانه حضور میلیونی ملت به دست گرفتید تا انشالله با مدیریت و درایت تان کارهای نیمه را به سرانجام مطلوب رهنمون فرمایید.
چون به انتخابات اشاره کردم فقط به دو نکته می پردازم ؛ اول اینکه غالب بازار و بنگاههای اقتصادی ،از دولت اعتدال و امید پشتیبانی کردند و خواهند کرد.و دوم اینک تنها تمایلات مردم به برنامه¬های ارائه شده برای دولت بعدی سبب اقبال عمومی به حضرتعالی نبود، بلکه عملکرد و دستاوردهای دولت یازدهم در این اقبال عمومی نقش بسزایی داشت.
آنچه ما را توانمند ساخت حضور مردم، رهنمودهای رهبری معظم و تلاش شما و مسئولان دلسوز و صدیق نظام بود و لازم است برای امتداد این مسیر و دستیابی به افق¬های جدید موفقیت در این فضای نشاط و امید، همه با هم به پیروی از خرد برای حل مسائل و مشکلات کشور هم پیمان شویم.
در هر برهه از تاریخ انقلاب اسلامی که اینگونه عمل کردیم، به اوج قله¬های افتخار رسیده ایم. ایران اسلامی امروز در امور دفاعی پنجه در پنجه مدعیان، در حوزه امنیت در ساحل آرامش و در عرصه دانش همچون خورشیدی تابان است.
آیا در اقتصاد نیزاین جایگاه شدنی است؟به جد باید بگویم آری و در همین مسیر هم قرار داریم.
سرزمینی سرشار از منابع خداداد، جوانان رشید و معتقد و موهبت¬ های بسیار دیگری که شکر یک از هزار نتوان کرد. برای دست یافتن به جایگاه شایسته در کسب و کار جهانی باید اداره اقتصاد مردم محور شود.
هشت سال در دفاع مقدس به پشتوانه مردم، درایت مسئولان و رهبری امام (ره) ایستادیم. امروز نیز چنانچه رهبری معظم فرمودند جنگ در ظاهری متفاوت و در قالب اقتصاد بر ما تحمیل شده است، جنگ همان جنگ و راه ¬حل نیز همان راه حل است. یعنی حضور مردم و درایت مسئولان در سایه رهنمودهای رهبری.
برای ایجاد رونق اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار خوب است توجه ویژه ای به موارد زیر کنیم:
۱- ضروری است تا قانون¬گذاران، سیاست¬گذاران و تصمیم سازان الزامات پیروزی در جنگ اقتصادی را در همه عرصه ها فراهم آورند.
۲- ضروری است تا زیرساخت¬های نهادی و قوانین تقویت¬کننده نهادهای اقتصاد غیر دولتی و بنگاههای اقتصادی تدوین و یا اصلاح شود.
۳- ضروری است تا مناسبات بین کارگر و کارفرما و روابط کار به گونه¬ای که موجبات دلگرمی تولید کننده را فراهم آورد و نه سرخوردگی آنرا ، بازبینی و بازنگری شود.
۴- ضروری است تا عملکرد نهادهای پولی و بانکی مشوق فعالیت مولد و حامی کارآفرینی باشد
۵- ضروری است تا دستورالعمل ها، بخش نامه ها و آیین نامه ها تسهیل کننده فرایندهای اقتصادی بوده و قوانین و و دستورالعملهای مخل کسب وکار و موانع اجرایی رفع شوند. به رغم تلاش قابل توجه هیات مقررات¬زدایی همچنان پیچیدگی قوانین و تشریفات کاذب باعث سردرگمی بنگاه¬ها و سرمایه¬گذاران گردیده است.
۶- ضروری است تا سیاست گذاریها و عملکردها به گونه ای تغییر کند تا به افراد مولد با بازده اجتماعی بالا پاداش داده شود و مسیر برای عاملین سوداگر و مختل کننده اقتصاد سخت و ناهموار شود.
۷- ضروری است تا قاچاق، این مرض کشنده تولید داخلی کنترل و درمان شود.
آقای رییس جمهور
بر اساس مطالعات سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون ، ۱۰۵۰ را هکار مشخص برای دستیابی به رشد و توسعه پایدار متناظر با هر بند از سیاست¬های کلی اقتصاد مقاومتی تهیه شده است. از مجموعه این راهکارها ۹ اولویت در جهت دستیابی به رشد سریع استخراج گردیده، که امیدواریم با عنایت جنابعالی تیم ویژه¬ای در کنار سه اتاق به تدوین دستورالعمل¬های اجرایی این اولویت¬ها بپردازد.
بنا بر نظرسنجی¬های صورت¬گرفته اصلاح قوانین کار، تامین اجتماعی، نظام مالیات و تسهیلات بانکی و دخالت فراقانونی در حوزه کسب و کار بزرگترین چالشهای پیش روی فعالان اقتصادی است ، که اگر اصلاح نشود از اثربخشی اصلاح سایر امور نیز خواهد کاست.
برخی مواد قانون مالیات بر ارزش افزوده و روش¬های اجرایی این قانون بنگاه¬ها را با تشویش مواجه کرده و ضروری است تا اصلاح آن مورد توجه قرار گیرد.
آقای دکتر روحانی
سهم بخش خدمات در ایران حدود ۵۷ درصد از تولید ناخالص داخلی است ،سهم بخش خدمات در کشورهای صنعتی جهان حدود ۷۵ درصد است و این بدان معناست که اساسا تولید بدون خدمات امکان رشد ندارد.سهم بخش خدمات در قیمت تمام شده محصولات بین ۳۰ تا ۷۰ درصد است و اگر در سیاستگذاریها به خدمات و تولید به طور همزمان توجه شود، شاهد رشد همه جانبه و نیز مدیریت قیمت تمام شده محصولات و توسعه صادرات خواهیم بود.
ما اصناف ایران به عنوان متولی ۱۷.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۵۵ درصد اشتغال تولیدی و با برخورداری از ۲۵ درصد جمعیت ایران آماده¬ایم تا در قامت سربازان خط مقدم عرصه تولید،توزیع،خدمات و به عنوان آخرین حلقه زنجیره ارتباطی بین حاکمیت و ملت برای کمک به دولت منتخب ملت از هیچ کوششی فروگذار نکنیم و تمام توان خود را برای سربلندی و اعتلای ایران اسلامی مصروف ¬نماییم.
ما فعالان اقتصادی کشور معتقدیم اصلاح آسیبهای گذشته و ایجاد توسعه پایدار، همت مضاعف و همدلی و همراهی صادقانه همه ارکان و اجزای کشور را می طلبد و ما در این راه سخت و دشوار اما شدنی درکنار شما خواهیم ماند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰